KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Zasady naboru

NABÓR DO KLASY PIERWSZEJ

www.lodz.elemento.pl

Obwód Szkoły Podstawowej nr 166 im. 19 Stycznia obejmuje ulice:

  • Aleja Włókniarzy ..........................od ul. Limanowskiego do ul. Drewnowskiej
  • Bydgoska.......................................cała
  • Gandhiego Mahatmy....................od nr 24 i 23 do końca
  • Hipoteczna....................................1-9, 2-12
  • Kasprzaka Marcina........................od nr 66 do końca , strona parzysta
  • Klonowa........................................strona nieparzysta
  • Krotoszyńska..................................cała
  • Limanowskiego Bolesława............119-159, 136-160
  • Lutomierska...................................od nr 121 i od nr 148 do końca
  • Mokra.............................................cała
  • Padewskiego Antoniego św. .........cała
  • Powstańców Wielkopolskich..........od nr 21 i 22 do końca
  • Szamotulska...................................cała

Oddziały Integracyjne - Nabór do klas integracyjnych Zasady przyjmowania uczniów do klasy I integracyjnej

  • Przyjęcie wszystkich dzieci odbywa się na zasadzie dobrowolności.
  • Przyjęcie do klasy integracyjnej dokonuje się po uzyskaniu skierowania od organu prowadzącego.
  • Wymagana dokumentacja dziecka o specjalnych potrzebach edukacyjnych:
    • podanie rodziców do organu prowadzącego o wydanie skierowania do kształcenia specjalnego w oddziale integracyjnym
    • orzeczenie o potrzebie kształcenia specjalnego z zaleceniem kształcenia specjalnego   w klasie integracyjnej  wydane przez poradnię psychologiczno- pedagogiczną.
  • Brak dostosowań architektonicznych uniemożliwia zakwalifikowanie dzieci     z uszkodzeniami narządów ruchu do klas integracyjnych.
  • Liczba uczniów w klasie integracyjnej wynosi do 20, w tym do 5 uczniów o potrzebie kształcenia specjalnego.
  • Klasa integracyjna prowadzona jest przez dwóch nauczycieli: nauczyciela prowadzącego (na poziomie klas I - III nauczyciel edukacji wczesnoszkolnej, w klasach IV - VI nauczyciel danego przedmiotu) oraz nauczyciela wspomagającego ze specjalnym przygotowaniem pedagogicznym do pracy z dziećmi o specjalnych potrzebach edukacyjnych.
  • Dzieci o specjalnych potrzebach edukacyjnych realizują taki sam program jak pozostali uczniowie, przy czym jest on przystosowany do ich indywidualnych możliwości psychofizycznych.

podanie o wydanie skierowania do kształcenia specjalnego w oddziale integracyjnym

Podmiot udostępniający informację:
Szkoła Podstawowa nr 166 im. 19 Stycznia w Łodzi
data: 02-12-2019
data: 02-12-2019
data: 02-12-2019
Dziennik zmian strony

Wszystkie wersje tej strony:

W celu uzyskania dostępu do wersji archiwalnej strony skontaktuj się z redaktorem.

  • 02-12-2019 - Edycja treści
  • 02-12-2015 - Uwzględnienie wytycznych WCAG 2.0
  • 19-03-2014 - Edycja treści
  • 13-03-2014 - Edycja treści
  • 07-12-2012 - Edycja treści
  • 06-12-2012 - Edycja treści
  • 13-07-2011 - Edycja treści

Statystyka odsłon tej strony:

Łączna liczba odsłon wszystkich wersji tej strony: 680